Hatay’da ’Moto-taksi’

Hatay'da yaşayan talasemi hastası Nevzat Bahçeci, yıllardır hayali olan 'moto-taksi' projesini İŞKUR'un engellilere destek programı sayesinde hayata geçirdi. Aldığı motosikletleri modifiye ettirerek 2 kişinin oturabileceği hale getiren Bahçeci, Hataylılar'a moto-taksi ile hizmet vermeye başladı.

Merkez Defne İlçesi'nde oturan Nevzat Bahçeci, İŞKUR'un kendi işini kuran engellilere hibe desteği verdiğini duydu. Bunun üzerine yıllardır hayalini kurduğu ancak parası olmadığı için hayata geçiremediği moto-taksi projesini İŞKUR'a sundu. Projesi kabul edilen Bahçeci'ye 12 bin TL hibe verildi.

'TASARIMI YERLİ'

Parayla 3 tane motosiklet alarak gittiği sanayi sitesinde ustalara modifiye ettirerek arka kısmını 2 kişinin oturabileceği hale getirttiren Bahçeci, hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Yıllardır  Hatay'da yaşanan yoğun trafik ve dar yollar nedeniyle trafik stresi yaşayan insanlara moto-taksiyle hizmet vermeye başladığını belirten Bahçeci, şunları söyledi:

"Moto-taksilerin tasarımı tamamen yerli. Kendi tasarladığım sistemi sanayideki ustalara anlattım ve bu sayede 3 moto-taksiyi hazırlayarak  Hatay'da hizmet vermeye başladık. Bu projeyi uzun zamandır tasarlıyordum, en sonunda İŞKUR'un engellilere yönelik hibe desteği programından yararlanarak bu düşüncemi gerçekleştirdim. Bu düşüncem olgunlaşması çok uzun zaman önceden beri vardı.  Hatay'ın tarihi dokusuna ve yöresel olarak yol ve sokaklarına uygun olabileceğini düşündüm."

'OLUMLU TEPKİLER ALDIM'

İlgili kurumlara kaydını yaptırdığını ve gerekli evrakı aldığını belirten Bahçeci, ilk etapta 3 moto-taksiyle Hataylılar'a hizmet etmeye başladığını ancak bu sayıyı artırmayı planladığını söyledi. Moto-taksi ücretinin kısa mesafede 7.5 TL, 10 kilometre ve üzerindeki mesafeler için ise 15 TL'den başladığını belirten Nevzat Bahçeci, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar binenlerden olumlu tepkiler aldım, hoş karşıladılar. Benim için de çok önemli bir projeydi bu. Hem turizm hem de  Hatay halkımız açısından çok önemliydi, bununla ilgili ileriki zamanlarda daha büyük hedeflerim var. Bu işi  Türkiye genelinde yaygınlaştırmak istiyorum. Ben kendi adıma bu projenin gerçekleşmesinden çok memnunum.  Hatay halkı da bunu çok sevdi. Kış sezonundan daha yeni çıkmak üzereyiz o nedenle moto-taksilerden sadece biri yolda. Havalar ısınıp halkımız daha da ilgi göstermeye başladığı zaman 2 kişiyi işe alıp 3 moto-taksiyle hizmet vereceğim."

- Hatay